Zöld viziagáma

Nagytestű falakó hüllő.

Bővebb leírás

9 999 Ft‎ áfával

Physignathus cocincinus

Kosárba

Az állatokat a vonatkozó törvények figyelembevételével CSAK budapesti, személyes átvétellel.
Személyes átvétel az üzletünkben lehetséges.

 

Ez a nagytestű, élénkzöld szinekben pompázó tüskés gyik nagyban emlékeztet egy dinoszauruszra. Éppen ezen tulajdonságai miatt kedvelt terráriumi állat is.

 Leirás:

Délkelet-Ázsia esőerdeinek lakója. Nagysága elérheti a 60-80 cm-t de akár az 1 m hosszuságot is elérhetik. Ezt a hosszt nagyrészt a farok teszi ki, azaz a farok nagyjából 60-66 cm, a többi a tözs és a fej. A himek sokkal nagyobbak a nőstényeknél, tüskéi is nagyobbak, valamint az álla rózsaszin.

Tartása:

Mivel egy nagytestű gyikról van most szó, ezért elhelyezését is csak nagyméretű terráriumban lehet megoldani, kisebb terráriumokban nem érzi jól magát. Egy kifejlett pár vagy trió számára egy 200x100x100-as terrárium javasolt. Természetesen lehet ettől kisebb és nagyobb is, attól függően mennyi pénzünk és helyünk van az állatok tartására, de ez csak egy irányméret. A megfelelő szellőzés miatt a terrárium tetén és egyik oldalán szellőző rácsok legyenek. Aljzatként tőzeget, virágföl-tőzeg keveréket használjunk. Berendezésnek erős, massziv ággakat, köveket helyezhetünk be, valamint legyen egy nagyméretű és lapos vizestál. A páratartalom 80% körül legyen. Világitás szükséges, valamint UVB fény biztositása is. Ilyen fényt speciális fénycsövekkel vagy izókkal valósithatjuk meg amik kisállatkereskedésekben beszerezhetőek.

A terrárium hátulját és oldalait is érdemes műsziklával fedni, ugyanis az agámák nem érzékelik az üveget, folyamatosan, szinte megszállottan fogják turni és ásni az egyik oldalát, valamint neki is mehetnek ha kivül látnak valami számukra érdekeset. További javasolt megoldások még ha a terrárium OSB lapokból készült (alaposan lelakkozva a páratartalom miatt) vagy ha csak sima terráriumunk van akkor az oldalait fedjük le valamivel

 Etetés:

Elég sokféle lehet: tücskök, csótányok, kukacok, sáskák, egerek, halak, valamint növényi eredetű táplálékok közül a banán, a saláta, a paradicsom, a vörös káposzta levél, reszelt sárgarépa és a főtt rizs. Hetente legalább egyszer, de inkább minden etetésnél kapjanak vitaminport is eleségükre.

 

Forrás: www.wikipedia.huKosár  

termék (üres)

ZooMed Téli madáretetéshez ajánljuk Kezdőcsomagok friss állattulajdonosoknakKésőbbi bejegyzések

Összes megtekintése

Gyártók